Hyppää pääsisältöön
Tieliikennekeskuksessa päivystäjä työssään ohjaamassa liikennettä.

Uudella tekniikalla lisää sujuvuutta ja turvallisuutta Pohjantielle

Ke, 12/18/2019 - 09:16

Valtatielle 4 Oulun kohdalle (Pohjantielle) on rakennettu uusi älykäs liikenteenhallintajärjestelmä, joka on otettu kokonaisuudessaan käyttöön joulukuussa 2019. Uusi järjestelmä lisää liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta sekä parantaa häiriötilanteiden hallintaa vilkkaasti liikennöidyllä Pohjantiellä. Pohjantien liikennemäärä on vilkkaimmillaan reilut 60 000 ajoneuvoa vuorokaudessa ja on viime vuosina kasvanut 3 - 5 % vuodessa.

Näyttöjä tieliikennekeskuksessa

Tieliikenteen jouluruuhkat jakautuvat monelle päivälle

Ti, 12/17/2019 - 12:05

Joululiikenne ajoittuu tänä vuonna normaalia pidemmälle ajanjaksolle arkipyhistä johtuen. ITM Finlandin tieliikennekeskukset, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, Poliisihallitus, Sisäministeriön pelastusosasto, Hätäkeskuslaitos sekä Liikenneturva muistuttavat kaikkia joululiikenteeseen lähtijöitä varautumaan vilkkaaseen liikenteeseen ja ennakoimaan niin ajotavoissa kuin matkallelähdön valmisteluissa. Liikenteen tilannetta seurataan edellisvuosien tapaan tehostetusti. Työtä tehdään turvallisen liikenteen eteen 24/7 -periaatteella.

Päivystäjä Ville Varjonen tieliikennekeskuksessa töissään.

Sujuva tieliikenne on yhteispeliä 

To, 12/05/2019 - 17:22

On 5. joulukuuta ja kello lähentelee iltakuutta. Helsingin tieliikennekeskuksen päivystäjä Ville Varjosen päivävuoroa on jäljellä enää viimeinen tunti. Liikenne pääkaupunkiseudun pääväylillä alkaa hiljalleen vähentyä päivän työmatkaliikenteestä samalla, kun liikennekeskuksessa yövuoro ottaa ohjat käsiinsä. Päivä on ollut työntäyteinen. Yhteistyötä on tehty niin pelastuslaitoksen kuin poliisinkin kanssa, jotta liikenne on saatu sujumaan myös onnettomuus- ja poikkeustilanteissakin turvallisesti.

Kartta tietokoneen näytöllä

Varaudu mahdollisiin ruuhkiin pääkaupunkiseudun liikenteessä ma 25.11.

Pe, 11/22/2019 - 13:04

Pääkaupunkiseudulla liikkujien on syytä varautua maanantaina 25.11. liikenteen ruuhkiin ja poikkeaviin liikennejärjestelyihin. Aamun työmatkalaisia kehotetaan mahdollisuuksien mukaan jopa välttämään kulkua liikenteen ruuhkahuippujen aikana.

Tieliikennekeskuksessa kaksi tieliikenneohjaaja tarkastelevat monitoria.

Raision kantatie 40 liikennevalojen ohjauskojeiden vaihtotyöt käynnissä 24.10. - 27.10.2019 – tällä selkeää vaikutusta liikenteen sujuvuuteen

Ke, 10/23/2019 - 13:32

Raision kantatie 40 liikennevalojen ohjauskojeiden vaihtotyöt käynnistyvät torstaina 24.10. ja jatkuvat sunnuntaihin 27.10. saakka. Vaihtotöiden aikana liikennevalot ovat poissa toiminnasta ja tällöin liikenteessä pätevät normaalit väistämissäännöt.

Tieliikennekeskus, jossa tieliikenneohjaajan kädet tietokoneen näppäimistöllä lähikuvassa. Taustalla monitorinäyttöjä.

Osalla moottoriteistä saa ajaa 120 km/h jo maaliskuussa – siirtymäaika alkaa

Pe, 03/01/2019 - 10:34

Nopeusrajoitusten siirtymäaika alkaa keskiviikkona 6.3.2019 E18-moottoritiellä välillä Turku–Vaalimaa.

Tieliikennekeskus, jossa tieliikenneohjaaja valvomassa sujuvaa liikennettä monitoreilta.

Vt 4 Oulu-Kemi: Uusi käyttöönotettava telematiikka parantaa liikenneturvallisuutta

Pe, 02/01/2019 - 12:29

​​​​​​​Valtatie 4 Oulu-Kemi -parannushankkeessa tehdään mittavia investointeja myös älyliikenne- ja telematiikkajärjestelmiin. Niiden avulla seurataan, ohjataan, opastetaan ja sujuvoitetaan liikennettä. Samalla parannetaan liikenneturvallisuutta.

Tieliikennekeskus, jossa tieliikenneohjaaja valvomassa sujuvaa liikennettä monitoreilta.

Talven pahin lumimyräkkä edessä

Ke, 01/16/2019 - 16:08

Eteläiseen Suomeen on ennustettu huomiselle erittäin runsasta lumisadetta. Lumisade alkaa jo aamuyöllä ja lunta voi kertyä päivän aikana 20 cm. Lumimyräkkä aiheuttaa haasteita juna- sekä tieliikenteelle erityisesti pääkaupunkiseudulla. Traffic Management Finlandin liikennekeskukset seuraavat liikennettä ja tiedottavat liikennetilanteesta ja mahdollisista häiriöistä 24/7.

Tilaa aihepiirin #ITMFinland #tieliikennekeskus RSS-syöte