Hyppää pääsisältöön
Tieliikennekeskuksen näyttöjä, joissa maantieliikennettä

Uudellamaalla ollaan siirtymässä kesäkauden nopeusrajoituksiin – varovaisuutta liikenteeseen toivotaan etenkin Uudenmaan rajoilla

Ke, 04/01/2020 - 13:53

Siirtyminen kesäkauden nopeusrajoituksiin on alkanut Uudellamaalla ja talven ja pimeän ajan nopeusrajoitusten poistaminen on alkanut. Nopeuksien kasvaessa ITM Finlandin tieliikennekeskus muistuttaa ennakoivan ajotavan tärkeydestä, jossa riittävät turvavälit ja vallitsevien keliolosuhteiden huomioiminen on avainasemassa.

Tieliikennekeskuksessa päivystäjä työssään ohjaamassa liikennettä.

Uudella tekniikalla lisää sujuvuutta ja turvallisuutta Pohjantielle

Ke, 12/18/2019 - 09:16

Valtatielle 4 Oulun kohdalle (Pohjantielle) on rakennettu uusi älykäs liikenteenhallintajärjestelmä, joka on otettu kokonaisuudessaan käyttöön joulukuussa 2019. Uusi järjestelmä lisää liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta sekä parantaa häiriötilanteiden hallintaa vilkkaasti liikennöidyllä Pohjantiellä. Pohjantien liikennemäärä on vilkkaimmillaan reilut 60 000 ajoneuvoa vuorokaudessa ja on viime vuosina kasvanut 3 - 5 % vuodessa.

Näyttöjä tieliikennekeskuksessa

Tieliikenteen jouluruuhkat jakautuvat monelle päivälle

Ti, 12/17/2019 - 12:05

Joululiikenne ajoittuu tänä vuonna normaalia pidemmälle ajanjaksolle arkipyhistä johtuen. ITM Finlandin tieliikennekeskukset, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, Poliisihallitus, Sisäministeriön pelastusosasto, Hätäkeskuslaitos sekä Liikenneturva muistuttavat kaikkia joululiikenteeseen lähtijöitä varautumaan vilkkaaseen liikenteeseen ja ennakoimaan niin ajotavoissa kuin matkallelähdön valmisteluissa. Liikenteen tilannetta seurataan edellisvuosien tapaan tehostetusti. Työtä tehdään turvallisen liikenteen eteen 24/7 -periaatteella.

Päivystäjä Ville Varjonen tieliikennekeskuksessa töissään.

Sujuva tieliikenne on yhteispeliä 

To, 12/05/2019 - 17:22

On 5. joulukuuta ja kello lähentelee iltakuutta. Helsingin tieliikennekeskuksen päivystäjä Ville Varjosen päivävuoroa on jäljellä enää viimeinen tunti. Liikenne pääkaupunkiseudun pääväylillä alkaa hiljalleen vähentyä päivän työmatkaliikenteestä samalla, kun liikennekeskuksessa yövuoro ottaa ohjat käsiinsä. Päivä on ollut työntäyteinen. Yhteistyötä on tehty niin pelastuslaitoksen kuin poliisinkin kanssa, jotta liikenne on saatu sujumaan myös onnettomuus- ja poikkeustilanteissakin turvallisesti.

Kartta tietokoneen näytöllä

Varaudu mahdollisiin ruuhkiin pääkaupunkiseudun liikenteessä ma 25.11.

Pe, 11/22/2019 - 13:04

Pääkaupunkiseudulla liikkujien on syytä varautua maanantaina 25.11. liikenteen ruuhkiin ja poikkeaviin liikennejärjestelyihin. Aamun työmatkalaisia kehotetaan mahdollisuuksien mukaan jopa välttämään kulkua liikenteen ruuhkahuippujen aikana.

Tieliikennekeskuksessa kaksi tieliikenneohjaaja tarkastelevat monitoria.

Raision kantatie 40 liikennevalojen ohjauskojeiden vaihtotyöt käynnissä 24.10. - 27.10.2019 – tällä selkeää vaikutusta liikenteen sujuvuuteen

Ke, 10/23/2019 - 13:32

Raision kantatie 40 liikennevalojen ohjauskojeiden vaihtotyöt käynnistyvät torstaina 24.10. ja jatkuvat sunnuntaihin 27.10. saakka. Vaihtotöiden aikana liikennevalot ovat poissa toiminnasta ja tällöin liikenteessä pätevät normaalit väistämissäännöt.

Tilaa aihepiirin #ITMFinland #tieliikennekeskus RSS-syöte