Hyppää pääsisältöön

Uutiset

Vasta avattu Keilaniemen tunneli ja vielä tyhjät ajokaistat.

Kehä 1 Keilaniemen tunnelin testaukset alkavat 16.10. klo 22

Ke, 10/16/2019 - 10:51

Kehä 1 Keilaniemen tunnelissa aloitetaan koko tunnelilaitteiston yhteistestaukset ke 16.10. ja ne jatkuvat aina joulukuulle. Keskimäärin testejä tehdään yhtenä tai kahtena yönä viikossa, jonka aikana liikenne ohjataan kiertotielle.

Tieliikenneohjaaja päätteellä.

Pasilan Teollisuuskatu-Veturitie -liikennetunnelit olleet liikenteen käytössä jo viikon

Ti, 10/15/2019 - 15:09

ITM Finlandin Helsingin tieliikennekeskuksen hallinnoimat Teollisuuskatu-Veturitie -tunnelit ovat olleet viikon liikenteen käytössä. Liikenne on vielä maltillista, mutta kasvua odotetaan jo lähipäiville. Edistyksellisissä uusissa tunneleissa on käytössä nykyaikainen turva- ja ohjausjärjestelmä ja liikenteen turvallisuutta seurataan 24/7.

Kapasiteetinhallinnalla tavoitellaan optimoitua rautatieliikennettä

Ti, 10/15/2019 - 12:16

Kapasiteetinhallinta on kokonaan uusi toiminto Finrail Oy:n palveluportfoliossa. Tavoitteena on varmistaa, että eri rautatieliikenteen harjoittajien suunnittelema junaliikenne toteutetaan rataverkolla muu junaliikenne ja ratatyöt huomioiden.  Palvelu laajenee ensi vuonna koskemaan Helsingin ja Ilmalan ratapihojen raidekapasiteetinhallintaa. Samalla lähtee käyntiin kapasiteetinhallinnan kokonaisjärjestelmäuudistus.

Ryhmäkuvassa henkilöitä allianssisopimuksen allekirjoitustilaisuudessa

Uudenmaan alueen ratojen kunnosta vastaa 1.4.2020 alkaen Väylän, Finrailin ja Wincon muodostama allianssi

Pe, 10/11/2019 - 11:42

Ratojen kunnossapitoa tehdään seuraavat 5 vuotta allianssimuotoisen liittymän voimin. 11.10.2019 solmitun sopimuksen kokonaisbudjetti on 27 miljoonaa euroa. Kunnossapidon allianssi on jo aiemmin ollut käynnissä Varsinais-Suomessa ja Väylän kokemukset ovat olleet hyviä.

Tieliikennekeskuksessa ohjaaja valvoo monitorilta liikenteen sujuvuutta.

Iin Valtatie 4:n liikennevalot käyttöön 15.10.2019

Ti, 10/08/2019 - 08:28

Iin Valtatie 4:n kahdet liikennevalot otetaan käyttöön 15.10.2019. Valtatie 4:n liikennemäärä Iin eteläpuolella on yli 12 000 ajoneuvoa vuorokaudessa. Erityispiirteenä kohteessa on myös liikennemäärien voimakkaat vaihtelut lomasesonkien aikana ja esimerkiksi kevätlauantaisin vuorokauden liikennemäärät ovat lähes 40 % korkeampia kuin keskimääräinen vuorokausiliikenne.

Finrail Oy käynnistää yhteistoimintaneuvottelut Joensuussa ja Vainikkalassa

Ma, 10/07/2019 - 16:45

​​​​​​​Finrail Oy käynnistää yhteistoimintaneuvottelut, jonka kohteena on Joensuun ja Vainikkalan liikenteenohjaustoimipisteiden uudelleenjärjestelyt.

Iso Tömpän palkintojenjakotilaisuus, jossa viisi palkittua vastaanottaa palkintoa.

ITM Finlandin Jukka Värri palkittu Kehä I Keilaniemen -hankkeesta Iso Tömpällä

To, 10/03/2019 - 17:10

Mittava kaupunkikehittämisen kokonaisuus Kehä I Keilaniemi -hanke on 3.10. palkittu MANK ry:n toimesta yhdellä alan arvostetuimmista tunnustuspalkinnoista, Iso Tömpällä. Yksi palkinnon vastaanottajista oli ITM Finlandin infrahankkeiden yksikönpäällikkö Jukka Värri, joka on toiminut Kehä I Keilaniemen -tunnelihankkeessa infrapuolen projektipäällikkönä.

Sidsoryhmäseminaarissa puheenjohtaja Korhonen esiintymässä

”Ydintavoitteena liikennepalveluiden klusterin synnyttäminen Suomeen”

To, 10/03/2019 - 14:13

Liikenteenohjausyhtiön toiminnan käynnistämiseen liittyy myös älykkäiden liikennepalveluiden klusterin aikaansaaminen Suomeen. Näin totesi kansliapäällikkö Harri Pursiainen TMFG:n Toimiva liikenne, menestyvä Suomi -seminaarissa.

Janne Lautanalan lähikuva.

Janne Lautanala: Liikenne on ekosysteemejä

Ke, 10/02/2019 - 12:21

TMFG:n uutta strategiaa vauhdittavat älykkäät liikenneratkaisut. Tavoitteenamme on olla mukana luomassa älykästä liikennettä yhdessä kumppaneidemme kanssa ja mahdollistaa Suomeen maailman turvallisin, sujuvin ja ympäristöystävällisin liikenne, kertoo TMFG:n ekosysteemi- ja teknologiajohtaja Janne Lautanala.

Nopeasti kulkevia ihmisiä rautatieasemalla

Liikenteenohjausyhtiö Traffic Management Finlandin uusi strategia tähtää maailman turvallisimpaan, sujuvimpaan ja ympäristöystävällisimpään liikenteeseen

Ti, 10/01/2019 - 22:33

Liikenteenohjausyhtiö Traffic Management Finlandin (TMFG) visiona on luoda yhdessä muiden liikennealan toimijoiden kanssa Suomeen maailman turvallisin, sujuvin ja ympäristöystävällisin liikenne. Yhtiö pyrkii tavoitteeseen tuottamalla maailman parasta liikenteenohjausta ja liikennetietoa. Käytännössä tämä tarkoittaa liikenteen datan avaamista kaikkien kehittäjien käyttöön ja palvelukehityksen vauhdittamista liikennetiedon markkinapaikan Digitrafficin avulla.

Henkilöitä istumassa ja katsomassa kännykkää

Vältä ruuhkapaikat tai tarkista ajokeli - reaaliaikainen liikennetilanteen seuranta mobiilisti helpottuu

Ti, 10/01/2019 - 20:19

Traffic Management Finland julkaisee suositusta Liikennetilanne -palvelusta käyttäjien toivoman mobiilisovelluksen. Sovelluksen ansiosta eri liikennemuotojen liikennetilanteen reaaliaikainen seuraaminen muuttuu entistä yksinkertaisemmaksi. Tämä auttaa oman matkan suunnittelussa sekä edistää näin turvallista ja sujuvaa liikkumista.

Meriliikennekeskus, jossa meriliikenneohjaaja katsoo seinällä avautuvaa isoa meriliikenteen tilannekuvaa.

Englannin kieli ensisijaiseksi kieleksi Suomen rannikon VTS-alueilla

Ke, 09/18/2019 - 11:04

Turvallisuuden parantamiseksi ja yhtenäisen meritilannekuvan aikaansaamiseksi englantia käytetään rannikon VTS-alueilla ensisijaisena kielenä 1.10.2019 alkaen.

Henkilö istuu kädessään puhelin ja tablettitietokone

Junalähdöt.fi – reaaliaikaista aikataulutietoa mobiililaitteisiin ja tietokoneelle

Pe, 09/13/2019 - 12:36

Finrail Oy on kehittänyt uuden Junalähdöt-aikataulupalvelun, joka tarjoaa ketterän tavan seurata junien reaaliaikaisia liikennetietoja mobiililaitteilla ja tietokoneella. Palvelu helpottaa mm. aikataulujen seurantaa ja poikkeustilanteista viestintää. Junalähdöt-palvelua voidaan käyttää omalla päätelaitteella missä ja milloin vain. Sen kautta on mahdollista seurata reaaliajassa kaikkien Suomen henkilöliikenneasemien junien lähtö- ja saapumisaikoja.

Kuvituskuva

Traffic Management Finlandin toimitusjohtaja vaihtuu

Ti, 08/27/2019 - 13:38

Liikenteenohjauskonserni Traffic Management Finland Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu. Nykyinen toimitusjohtaja Juko Hakala ja yhtiön hallitus ovat sopineet, että Hakala lopettaa työnsä toimitusjohtajana 27.8.2019.