Hyppää pääsisältöön

Uutiset

Blogi: Poikkeusolot vauhdittavat liikenteen uusia ratkaisuja

Pe, 04/03/2020 - 14:58

Koronavirus muutti elämämme toisenlaiseksi lyhyessä ajassa. Kukaan ei tätä osannut vielä hetki sitten ennakoida. Vaikutukset myös liikenteessä ovat olleet huomattavat.

DIGIRATA-selvitys valmis: Kohti digitaalista ja älykästä rautatieliikennettä

To, 04/02/2020 - 09:50

Suomen rautatieliikenne on murroksessa. Nyt käytössä oleva junien kulkua turvaava järjestelmä tulee elinkaarensa päähän 2020-luvun lopussa. Juuri valmistuneessa laajassa Digirata-selvityksessä on tutkittu vaihtoehtoja vanhentuvalle kulunvalvonnalle. Selvityksen toteuttajat ehdottavat, että Suomi ottaisi käyttöön modernin radioverkkopohjaisen junien kulunvalvontajärjestelmän.

Tieliikennekeskuksen näyttöjä, joissa maantieliikennettä

Uudellamaalla ollaan siirtymässä kesäkauden nopeusrajoituksiin – varovaisuutta liikenteeseen toivotaan etenkin Uudenmaan rajoilla

Ke, 04/01/2020 - 13:53

Siirtyminen kesäkauden nopeusrajoituksiin on alkanut Uudellamaalla ja talven ja pimeän ajan nopeusrajoitusten poistaminen on alkanut. Nopeuksien kasvaessa ITM Finlandin tieliikennekeskus muistuttaa ennakoivan ajotavan tärkeydestä, jossa riittävät turvavälit ja vallitsevien keliolosuhteiden huomioiminen on avainasemassa.

Uudenmaan ratojen kunnossapito käynnistyy allianssin voimin

Ke, 04/01/2020 - 11:15

Väylän, Finrailin ja GRK Railin muodostama allianssi vastaa Uudenmaan ratojen kunnossapidosta ainakin seuraavan viiden vuoden ajan.

TMFG logo

Traffic Management Finlandin tytäryhtiöiden hallituksiin neljä uutta jäsentä

Ke, 04/01/2020 - 10:38

Traffic Management Finland Oy ohjaa liikennettä maalla, merellä ja ilmassa. Konsernin tarjoama liikennetieto auttaa yrityksiä luomaan uusia liikkumisratkaisuja ihmisille ja tavaroille. Älykkäät liikenteenohjaus- ja -hallintapalvelut, ajantasainen liikennetieto ja yhtiön 1100 ammattilaisen osaaminen parantavat liikenteen turvallisuutta ja sujuvuutta sekä auttavat vähentämään päästöjä.

Lentoaseman junaliikenteessä muutoksia

Pe, 03/27/2020 - 18:55

Lähijunaliikenteessä Etelä-Suomen alueella on muutoksia. Lentoaseman rautatieasema on toistaiseksi suljettu ainakin 9.4.2020 saakka. Junat ohittavat aseman pysähtymättä. Näin ollen Kehäradalla kulkevat I- ja P-junat eivät pysähdy lentoasemalla.

Traffic Management Finland ja Solita kehittävät ilmailu- ja drone-palveluja

Traffic Management Finland ja Solita kehittävät ilmailu- ja drone-palveluja

Pe, 03/27/2020 - 12:20

Traffic Management Finland (TMF) ja Solita ovat tiivistäneet yhteistyötään uusien liikennepalveluiden luomisessa. Tavoitteena on osana lennonvarmistuksen liiketoiminnan kehittämistä rakentaa kuluttajien ja lentäjien käyttöön palveluita, jotka mahdollistavat miehittämättömän ja kaupallisen ilmailun tarpeiden yhteensovittamisen. Ensimmäisiä palveluita on tarkoitus lanseerata jo vuonna 2020.

Liikkumisrajoitukset käyttöön Uudellamaalla

To, 03/26/2020 - 10:57

Suomen hallitus on päättänyt rajoittaa Uudenmaan maakunnan ja muiden maakuntien välistä liikennettä. Uudenmaan maakuntaa koskevat liikkumisrajoitukset tulivat voimaan 28. maaliskuuta ja ovat voimassa 19. huhtikuuta 2020 saakka. Rajoitukset eivät koske Uudenmaan sisäistä liikkumista. Eristyksen tarkoituksena on hillitä koronavirustartuntoja.

Saimaan syväväylä

Saimaa VTS avautuu 30.3.

To, 03/26/2020 - 10:39

ANS Finland logo

ANS Finlandin yt-neuvottelut päätökseen

Ma, 03/23/2020 - 17:20

ANS Finland sopeuttaa toimintaansa koronaviruspandemiasta johtuvien rajoitusten takia. Lennonvarmistuspalvelujen kysyntä on muuttunut koronaviruksen aiheuttamista lentojen peruutuksista johtuen ja työn määrä on vähentynyt oleellisesti.

Runway

ANS Finland takaa lennonvarmistuspalveluiden jatkuvuuden kaikissa olosuhteissa

Ma, 03/16/2020 - 19:38

Lennonjohtotoimintojen jatkuvuus turvataan yhtiön sisäisillä järjestelyillä sekä yhteistyössä Ilmavoimien kanssa.

Koronavirus vaikuttanut merkittävästi liikennemääriin

Ma, 03/16/2020 - 16:01

Viranomaisten antamat ohjeet ja suositukset koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi näkyvät tällä hetkellä laajasti suomalaisten liikkumisessa ja liikennemäärissä.

Korona ja joukkoliikenne - Huomioithan nämä ohjeet

Pe, 03/13/2020 - 16:03

Tartuntojen ehkäiseminen on muuttanut tällä viikolla monen suomalaisen arkea. Eri liikennevälineissä liikkuessa tartuntojen ehkäiseminen ja fiksut tavat toimia kannattaa pitää mielessä. Liikenteessä pätevät samat ohjeet kuin kodeissa ja työpaikoilla.

Käyttäjien tyytyväisyys rautateiden liikenteenhallinnan järjestelmiin hyvällä tasolla

Pe, 03/13/2020 - 12:21

Operatiivisten tietojärjestelmien käytettävyys ja toimintavarmuus ovat keskeisiä tekijöitä täsmällisen junaliikenteen ja korkealaatuisen liikenteenhallinnan taustalla. Vika operatiivisessa tietojärjestelmässä voi pahimmillaan keskeyttää koko junaliikenteen ja pienemmätkin hidastelut aiheuttavat vähintäänkin turhautumisen tunteita tietojärjestelmien käyttäjissä. Finrail toteutti käyttäjäkyselyn liikenteenhallinnan järjestelmistä.