Hyppää pääsisältöön

Uutiset

Liikennepäivystäjä Frans Anttonen tieliikennekeskuksessa

Töissä tieliikennekeskuksessa: Liikennepäivystäjän työssä liikenteen kokonaiskuva on kaiken a ja o

Ma, 01/20/2020 - 08:45

Maamme henkilöliikenteestä 90 % ja tavaraliikenteestäkin yli 60 % kulkee tieverkoillamme. Jotta liikenne sujuisi turvallisesti tarvitaan jatkuvaa liikennetilanteen ylläpitoa. Liikennepäivystäjä Frans Anttonen on yksi ITM Finlandin 40 liikennepäivystäjästä, jotka vastaavat tieliikennekeskuksissa Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Oulussa liikenteen turvallisuudesta ja sujuvuudesta.

Vielä ehdit antamaan palautetta ja kehitysideoita junaliikenteen matkustajainformaatiosta

To, 01/16/2020 - 11:33

Haluatko olla mukana vaikuttamassa matkustajainformaatioon? Kerro parhaat kokemuksesi ja kehitysideasi junaliikenteen matkustajaninformaatiosta

Finrail Oy:n liikennesuunnittelualueiden sähköpostiosoitteet muuttuvat

To, 01/09/2020 - 13:07

Finrail Oy:n liikennesuunnittelun käyttämät sähköpostiosoitteet ovat muuttuneet 08.01.2020 alkaen.

Digitraffic-palvelussa jo 14 miljoonaa rajapintakutsua päivässä: Yhä useampi suomalainen helpottaa liikkumistaan reaaliaikaisen liikennetiedon avulla

To, 01/02/2020 - 09:34

Suomalaiset hyödyntävät reaaliaikaista liikennetietoa liikkumisensa tukena entistä aktiivisemmin. Tämä ilmenee liikenteenohjauskonserni Traffic Management Finlandin liikennetiedon markkinapaikan, Digitrafficin, käyttömäärien kasvusta. Vuonna 2019 Digitrafficiin tehtiin jo 14 miljoonaa rajapintakutsua päivässä.

Lapsi juoksee junalaiturilla naista vastaan.

Joululiikenne näkyy maanteillä, raiteilla sekä ilmatilassa

To, 12/19/2019 - 11:38

Talven liikenteen huippupiikki, joulunaika, näkyy Traffic Management Finlandin (TMFG) liikenteenohjauksessa etenkin maanteillä, raiteilla ja ilmatilassa. Liikennemäärät jakautuvat tänä jouluna kuitenkin pidemmälle ajanjaksolle arkipyhistä johtuen, mikä tasoittaa pahimpia jouluruuhkia. Lisääntyneeseen joululiikenteeseen on varauduttu niin tieliikennekeskuksissa, rautateiden liikenteenohjauksessa kuin lennonvarmistuksessakin. TMFG:n liikenteenohjauksen ja -hallinnan palvelut toimivat maalla, merellä ja ilmassa myös jouluna 24/7 -periaatteella.

Kartta tietokoneen näytöllä

Kaarinantien ja valtatien 1 rampin liikennevalot käyttöön

To, 12/19/2019 - 09:35

Kaarinantien (MT 2200) ja valtatien 1 rampin liikennevalot otetaan käyttöön 19.12.2019.
Liikennevalot toimivat jatkossa ympärivuorokautisesti ja niiden toiminta säätyy automaattisesti aina kulloisenkin liikennetilanteen mukaan.

Digirata: Markkinainfo avasi rautateiden digitalisaation mahdollisuuksia

Ke, 12/18/2019 - 23:12

Digirata-projekti kutsui 17.12. rautateiden digitalisaatiosta kiinnostuneet koolle Pasilaan. Alta löydät puheenaiheet lyhyesti sekä linkit video- ja esitysmateriaaliin.

Tieliikennekeskuksessa päivystäjä työssään ohjaamassa liikennettä.

Uudella tekniikalla lisää sujuvuutta ja turvallisuutta Pohjantielle

Ke, 12/18/2019 - 09:16

Valtatielle 4 Oulun kohdalle (Pohjantielle) on rakennettu uusi älykäs liikenteenhallintajärjestelmä, joka on otettu kokonaisuudessaan käyttöön joulukuussa 2019. Uusi järjestelmä lisää liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta sekä parantaa häiriötilanteiden hallintaa vilkkaasti liikennöidyllä Pohjantiellä. Pohjantien liikennemäärä on vilkkaimmillaan reilut 60 000 ajoneuvoa vuorokaudessa ja on viime vuosina kasvanut 3 - 5 % vuodessa.

Näyttöjä tieliikennekeskuksessa

Tieliikenteen jouluruuhkat jakautuvat monelle päivälle

Ti, 12/17/2019 - 12:05

Joululiikenne ajoittuu tänä vuonna normaalia pidemmälle ajanjaksolle arkipyhistä johtuen. ITM Finlandin tieliikennekeskukset, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, Poliisihallitus, Sisäministeriön pelastusosasto, Hätäkeskuslaitos sekä Liikenneturva muistuttavat kaikkia joululiikenteeseen lähtijöitä varautumaan vilkkaaseen liikenteeseen ja ennakoimaan niin ajotavoissa kuin matkallelähdön valmisteluissa. Liikenteen tilannetta seurataan edellisvuosien tapaan tehostetusti. Työtä tehdään turvallisen liikenteen eteen 24/7 -periaatteella.

Finrail Oy:n Joensuun ja Vainikkalan toimipisteiden yt-neuvottelut päätökseen

To, 12/12/2019 - 13:11

Lokakuun 14.päivänä alkaneet Finrail Oy:n Joensuun ja Vainikkalan liikenteen-ohjaustoimipisteiden uudelleenjärjestelyjä koskevat yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelut koskivat Joensuussa ja Vainikkalassa työskenteleviä vakituisia liikenneohjaajia, yhteensä 15 työntekijää.

Päivystäjä Ville Varjonen tieliikennekeskuksessa töissään.

Sujuva tieliikenne on yhteispeliä 

To, 12/05/2019 - 17:22

On 5. joulukuuta ja kello lähentelee iltakuutta. Helsingin tieliikennekeskuksen päivystäjä Ville Varjosen päivävuoroa on jäljellä enää viimeinen tunti. Liikenne pääkaupunkiseudun pääväylillä alkaa hiljalleen vähentyä päivän työmatkaliikenteestä samalla, kun liikennekeskuksessa yövuoro ottaa ohjat käsiinsä. Päivä on ollut työntäyteinen. Yhteistyötä on tehty niin pelastuslaitoksen kuin poliisinkin kanssa, jotta liikenne on saatu sujumaan myös onnettomuus- ja poikkeustilanteissakin turvallisesti.

Tieliikenneohjaaja työssään tieliikennekeskuksessa monitorien ääressä.

Tornio, valtatie 21 liikennevalojen ohjauskojeiden vaihtotyöt käynnissä 9.12. - 13.12.2019

Ti, 12/03/2019 - 10:36

Torniossa valtatie 21 liikennevalojen ohjauskojeiden vaihtotyöt käynnistyvät maanantaina 9.12. ja jatkuvat perjantaihin 13.12. saakka. Vaihtotöiden aikana liikennevalot ovat molemmissa Tornion valtatie 21 liittymissä poissa toiminnasta ja tällöin liikenteessä pätevät normaalit väistämissäännöt.

Digirata: Laki kulkee junan mukana

Ma, 12/02/2019 - 22:22

Ilman yhteisiä pelisääntöjä Euroopan raideliikenne olisi kaaos. Erityisesti rautatiesektorilla jäsenvaltiot ovatkin luovuttaneet EU:lle säädösvaltaa. Mitä kaikkea Digiradassa pitää ottaa juridisesti huomioon, kun Suomen rautatieliikennettä kehitetään?

Kartta tietokoneen näytöllä

Avoimen datan Digitraffic-palvelu kehittyy – Vastaa kyselyyn datan hyödyntäjille

To, 11/28/2019 - 13:59

Kehitämme avoimen datan palveluamme, Digitraffic.fi:tä, ja selvitämme siksi datan hyödyntäjien tarpeita tiedon tuottamiseen, käyttöön ja kaupallisiin kysymyksiin liittyen. TMFG:n tavoitteena on auttaa liikennealan toimijoita uudenlaisten palvelujen luomisessa tarjoamalla avointa liikennedataa sekä kiihdyttämällä liikenteen datan hyödyntämiseen liittyvän ekosysteemin kasvua.