Hyppää pääsisältöön

ANS Finlandin Avia College kouluttaa Luxemburgin lennonjohtajia vuosina 20-21

Traffic Management Finlandin lennonvarmistusyhtiö ANS Finland on voittanut kansainvälisen tarjouskilpailun luxemburgilaisten lennonjohtajien kouluttamisesta vuosina 2020-2021.

Koulutussopimus sisältää lennonjohdon peruskoulutuksen noin kuudelle luxemburgilaiselle oppilaalle, ns. siirtokoulutusta 2 opiskelijaryhmälle tänä vuonna sekä koulutuskokonaisuuden jo käynnissä olevan kurssin opiskelijoille. Sopimuksessa on myös optiona erilaisia validointi-, testaus-, ja simulaattoriopintomoduuleja.

"Olen todella iloinen että näinä haastavina aikoina Avia Collegen koulutuspalveluille on kysyntää. Olemme viime vuosina kouluttaneet usean Euroopan maan lennonvarmistusalan ammattilaisia, mm. Ruotsista, Virosta ja Bosnia-Hertzegovinasta ja saavuttaneet hyvän maineen lennonvarmistusalan kouluttajana. Lisäliikevaihto on ANS Finlandille erittäin toivottua," kertoo Avia Collegen rehtori Matts-Anders Nyberg.

Ensi vuonna kaikki Luxemburgin lennonjohtajat suorittavat määräysten mukaisen kertauskoulutuksen Avia Collegen simulaattorissa Vantaalla. Luxemburgissa on tällä hetkellä noin 70 lennonjohtajaa.

Mikäli koronapandemiatilanne sallii, peruskoulutus käynnistyy syyskuussa.

Lyhyesti Avia Collegesta

Avia college on ANS Finlandin omistama ammatillinen erikoisoppilaitos, joka tuottaa kansainväliset standardit ja suositukset täyttäviä lennonvarmistusalan koulutuspalveluita.

Avia College järjestää lennonjohtajan ammattiin johtavaa koulutusta. Lisäksi se tarjoaa eri lennonvarmistustoimialojen kertaus-, muunto-, jatko- ja erikoistumiskoulutusta.

Lennonjohtajien koulutus kestää 1,5 vuotta ja antaa pätevyyden työskentelylle eri maissa. Työharjoittelun sisältävän koulutuksen hyväksytysti läpikäyneet opiskelijat ovat valmiita lennonjohtajia ja he saavat valmistuttuaan lennonjohtajan lupakirjan.

Lennonjohtajan ammatti ja sitä kautta myös lennonjohtokoulutus kiinnostaa. Seula on tiukka ja valinta tehdään monessa vaiheessa. Valintaprosessi sisältää kokeiden lisäksi myös koulutuksen tuottajan sekä psykologin tekemät haastattelut.

Lennonjohtajakoulutukseen haki tammikuussa 2020 päättyneessä haussa 1718 henkilöä. Vuosittain otetaan noin 10 suomalaista opiskelijaa.