Hyppää pääsisältöön

ANS Finlandin kolmannet yt-neuvottelut päätökseen

Julkaistu 24.7.2020

Viimeksi muokattu 25.7.2020

Koronaviruksen aiheuttamat vaikutukset näkyvät edelleen voimakkaasti Air Navigation Services Finland Oy:ssä (ANS Finland). Lentojen vähäisillä matkustajamäärillä ja perumisilla on suora vaikutus myös lennonvarmistuspalveluiden kysyntään, näillä näkymin maaliskuun loppuun 2021 saakka. Lisäksi yhtiön toimintaedellytykset ovat heikentyneet taloudellisten tappioiden myötä.

ANS Finlandissa on viime viikolla käyty yhtiön kolmannet yt-neuvottelut. Yt-neuvotteluissa on keskusteltu työnantajan suunnitelmasta lomauttaa koko henkilöstö toistaiseksi voimassa olevin lomautuksin yksiköiden työvoimatarve ja työn tarkoituksen mukainen järjestäminen huomioiden.

- Lentoliikennettä on tällä hetkellä n. 25 % normaalista määrästä Helsinki-Vantaalla ja aluelennonjohdossa. ANS Finlandin kiinteiden kulujen ja tiettyjen lakisääteisten velvollisuuksien täyttämisen vuoksi toiminta on muuttunut jyrkästi tappiolliseksi. Olen tyytyväinen siitä, että olemme voineet avoimesti yhdessä luottamusmiesten ja henkilöstömme edustajien kanssa keskustella ratkaisuista sopeuttaa yhtiön toimintaa koronapandemian vaikuttaessa voimakkaasti ilmailualaan ja yhtiön talouteen, toteaa toimitusjohtaja Raine Luojus ANS Finlandista.

Neuvottelut on viime viikolla saatu päätökseen. Työnantajan päätös on 22.7. lähetetty yt-neuvotteluiden osapuolille ja julkaistu sisäisesti. Lomautuksia toteutetaan yksikkökohtaisesti työn määrän mukaan. Lomautusten suunnittelun haastavuudesta kertoo se, että esimerkiksi viidelle lentoasemalle ei ole tällä hetkellä lentoja lainkaan ja joitakin yksiköitä työllistävät raportointivelvoitteet, hankkeet sekä viranomaisyhteistyö jatkuvasti, lentojen lukumäärästä riippumatta.

ANS Finlandin yt-neuvottelujen piirissä olivat kaikki yhtiön 415 työntekijää

Jaa