Hyppää pääsisältöön
ANS Finland logo

ANS Finlandin yt-neuvottelut päätökseen

Julkaistu 23.3.2020

ANS Finland sopeuttaa toimintaansa koronaviruspandemiasta johtuvien rajoitusten takia. Lennonvarmistuspalvelujen kysyntä on muuttunut koronaviruksen aiheuttamista lentojen peruutuksista johtuen ja työn määrä on vähentynyt oleellisesti.

Yt-neuvotteluja on käyty tämän ja viime viikon aikana. Neuvotteluissa yhtiön ja henkilöstön edustajat ovat yhdessä sopineet sopeuttamistoimenpiteistä.

- Lentoliikenteen tilanne on muuttunut hyvin lyhyessä ajassa varsin rajusti. Tavoitteenamme on ollut kulujen sopeuttaminen niin nopeassa aikataulussa kuin mahdollista. Arvostan henkilöstön aktiivista ja ymmärtävää osallistumista yt-prosessiin ja sitoutumista tähän muutokseen joka toivottavasti on mahdollisimman lyhyt. Olemme tilanteessa yhdessä ja yhdessä sen myös kestämme, sanoo ANS Finlandin toimitusjohtaja Raine Luojus.

Sopeuttamistoimenpiteiden seurauksena ANS Finland lomauttaa koko henkilöstönsä eri yksiköissä 6.4 – 31.5 välisenä aikana sekä mm. muuttaa isojen investointihankkeiden aikatauluja. Suunnitelmiin tehdään mahdollisia muutoksia, kun saadaan tarkempi tilannekuva koko koronavirusepidemiasta ja sen vaikutuksista lentoliikenteeseen.

- Tilanne on huonontunut nopeasti ja olemme lentoliikenteen osalta dramaattisen muutoksen edessä. Tämän sopeuttamisprosessin suhteen olen tyytyväinen, että olemme pystyneet toimimaan hyvässä yhteistyössä niin työnantajan kuin koko ANS Finlandin henkilöstön kesken. Tavoitteenamme on selvitä yhdessä tässä vaikeassa tilanteessa, kertoo Suomen lennonjohtajien yhdistyksen pääluottamusmies Katariina Syväys.

ANS Finlandin yt-neuvottelujen piirissä on 415 vakituista työntekijää. Säännöllinen reittiliikenne Jyväskylän, Kajaanin, Kokkolan ja Kemin lentoasemilta on peruttu kokonaan huhtikuun loppuun saakka. Helsinki-Vantaalla ja usealla muulla lentoasemalla lentojen määrä on oleellisesti pienentynyt.

 

Jaa