Hyppää pääsisältöön
Kartta tietokoneen näytöllä

Avoimen datan Digitraffic-palvelu kehittyy – Vastaa kyselyyn datan hyödyntäjille

Kehitämme avoimen datan palveluamme, Digitrafficia, ja selvitämme siksi datan hyödyntäjien tarpeita tiedon tuottamiseen, käyttöön ja kaupallisiin kysymyksiin liittyen. TMFG:n tavoitteena on auttaa liikennealan toimijoita uudenlaisten palvelujen luomisessa tarjoamalla avointa liikennedataa sekä kiihdyttämällä liikenteen datan hyödyntämiseen liittyvän ekosysteemin kasvua.

”Tavoitteenamme on kehittää strategiamme mukaisesti Digitrafficista alusta, joka välittää, kerää, yhdistää ja jakaa tietoa useista tietolähteistä turvallisesti ja yhtenäisiä rajapintoja käyttäen. Tarkoituksena on toteuttaa myös pääsynhallintaan ja tiedon käytön monitorointiin liittyviä toimintoja, joiden avulla muun muassa alkuperäisen tiedon tuottaja voi luoda datansa avulla uutta liiketoimintaa. Datan nykyisten hyödyntäjien palaute on arvokasta kehitystyömme kannalta”, kertoo Digitrafficista vastaava kehittämispäällikkö Mika Ahvenainen.

Datan hyödyntäjät voivat osallistua palvelun kehittämiseen vastaamalla lyhyeen kyselyyn oheisen linkin kautta.

Lisää datan avauksia luvassa – jo 14 miljoona rajapintakutsua päivässä

Digitrafficin kautta on tällä hetkellä saatavissa ajantasaista liikennetietoa Suomen tieliikenteestä, rautatieliikenteestä ja meriliikenteestä ja rajapintakutsuja palveluun tehdään jo 14 miljoonaa päivässä. Viimeisimpänä lisäyksenä palveluun tuotiin marraskuussa muuttuvien liikennemerkkien tiedot, joka kattaa tällä hetkellä 210 muuttuvan nopeusrajoitus- tai varoitusmerkin reaaliaikaisen näyttöinformaation. Tulevaisuudessa tietosisältö laajenee sekä maantieteellisesti että uusilla merkkityypeillä.

Kaikki Digitraffic-palvelun kautta jaettava tieto on koneluettavaa avointa dataa ja on käytettävissä Creative Commons 4.0 Nimeä -käyttöluvalla, joka mahdollistaa uusien palveluiden ja ohjelmistojen kehittämisen.


Lue lisää

TMFG:n alusta- ja tietopalvelut

Älykkäillä palveluilla maailman sujuvin, turvallisin ja ympäristöystävällisin liikenne

Ota seurantaa myös Digitrafficin Twitter-tili