Hyppää pääsisältöön

Ennakkovarausmenettelyn (PPR) käyttöönotto IFR-koululennoille Turun lähestymisalueella (päivitetty 27.7.)

Julkaistu 6.7.2020

Viimeksi muokattu 27.7.2020

ANS Finland ja Finavia pyrkivät parantamaan palvelutasoaan Turun lentoasemalla korona pandemiasta johtuvan lentoliikenteen laman aikana. Lentoliikenteen kysynnän ( -80%) merkittävä väheneminen on pakottanut yhtiöt merkittäviin supistuksiin palvelutuotannossa ja henkilöstössä. 

IFR-koulu-, tarkastus- ja SPIC -lentojen osalta ANS Finland on ottanut käyttöön ennakkovarausjärjestelmän, jonka tarkoituksena on tehostaa lennonvarmistuspalvelua Turun lentoasemalla.

Ennakkovarausjärjestelmä on käytössä päivittäin 0900-2100 LMT.  Varausjärjestelmän avulla palvelua voidaan antaa tehokkaammin, lennonvarmistuspalvelun henkilöstöön kohdistuvista supistuksista huolimatta. Tavoitteena on, että koululennot voidaan suorittaa mahdollisimman viiveettömästi ympäristönäkökohdat huomioon ottaen. 

Kyseisten IFR-lentojen osalta edellytetään ennakkovarausta, joka tulee esittää viimeistään tuntia ennen lentosuunnitelman mukaista lähtöaikaa. Kalenterissa on varattavissa max. 2 samanaikaista ennakkovarausta. ANS Finland julkaisee vapaat varausajat sekä ohjeistuksen ennakkovarauksen tekemiseksi verkkosivullaan https://www.ais.fi/fi/lennonvalmistelu-ja-lentosuunnitelmat

Varausajan tulee kattaa suunnitellun saapumisen ja poistumisen lennonjohdon vastuualueelta (TMA). Varsinainen operointi tulee toteuttaa siten, että ennakkovaraukseen liittyviä aikoja ei ylitetä. Varausajat on peruutettava, mikäli lentoa ei toteuteta. Lentosuunnitelman laatijan tulee itse arvioida kuinka kauan operoi ATS- yksikön vastuualueella ja tarkistaa julkaistusta kalenterissa, onko kyseisellä lentoasemalla tilaa lennon toteuttamiseen. Varsinainen ennakkovaraus tehdään samassa puhelussa, kun vahvistetaan, että lentosuunnitelma on vastaanotettu. Tämän jälkeen lennonneuvonta päivittää esitetyn varauksen julkaistuun kalenteriin.

Rajoitukset eivät koske valtion ilmailua, reitti-, tai charter lentotoimintaa sekä pelastuspalveluun liittyvää lentotoimintaa.

ANS Finland myöntää hakijalle käyttöoikeudet sähköiseen ennakkovarausjärjestelmään. Tiedot on julkaistu ANS Finlandin verkkosivuilla. Lentokouluille on etukäteen annettu käyttöoikeudet varausjärjestelmään.

Jaa