Hyppää pääsisältöön

Finrail Oy:n Joensuun ja Vainikkalan toimipisteiden yt-neuvottelut päätökseen

Lokakuun 14.päivänä alkaneet Finrail Oy:n Joensuun ja Vainikkalan liikenteen-ohjaustoimipisteiden uudelleenjärjestelyjä koskevat yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelut koskivat Joensuussa ja Vainikkalassa työskenteleviä vakituisia liikenneohjaajia, yhteensä 15 työntekijää.

Finrail Oy on tehnyt päätöksen Joensuun toimipisteen osalta. Toimipiste tullaan sulkemaan 31.12.2020. Päätöksessä on huomioitu henkilöstön edustajien esiin tuomia näkemyksiä neuvottelujen aikana sekä erityisesti turvallisuustekijät. Ensisijaisena tavoitteena on tarjota irtisanomisuhan alla oleville yhdelletoista työntekijälle muuta työtä.

Vainikkalan toiminnan osalta Finrail tekee päätökset viimeistään kesäkuussa 2020. Neuvotteluiden aikana tehdyssä riskiarvioinnissa on havaittu, että Vainikkalan toimintaan liittyen tulee vielä tehdä teknisiä selvityksiä.  

Neuvottelujen taustalla on Finrailin tahto kehittää toimintaansa niin, että toimintavarmuus ja kustannustehokkuus paranevat mm. organisaatiorakennetta kehittämällä. Muutoksella luodaan hyvällä tasolla olevalle turvallisuudelle edellytyksiä parantua edelleen. Tähän liittyen yhtiö harkitsee toimipaikkarakenteensa keskittämistä isompiin ohjauskeskuksiin, joissa on esimerkiksi ympärivuorokautinen henkilökunnan läsnäolo ja toimintaa voidaan kehittää toimintaprosessien ja asiakaslähtöisyyden kannalta paremmin.

”Vaikka toiminta Joensuussa lakkaa, tarjoamme liikenneohjaajan tehtäviä muilla paikkakunnilla koko Joensuun henkilöstölle”, sanoo operatiivinen johtaja Sanna Järvenpää

Lisätietoja: operatiivinen johtaja Sanna Järvenpää

Jaa