Hyppää pääsisältöön
Henkilö istuu kädessään puhelin ja tablettitietokone

Junalähdöt.fi – reaaliaikaista aikataulutietoa mobiililaitteisiin ja tietokoneelle

Julkaistu 13.9.2019

Viimeksi muokattu 30.9.2019

Finrail Oy on kehittänyt uuden Junalähdöt-aikataulupalvelun, joka tarjoaa ketterän tavan seurata junien reaaliaikaisia liikennetietoja mobiililaitteilla ja tietokoneella. Palvelu helpottaa mm. aikataulujen seurantaa ja poikkeustilanteista viestintää. Junalähdöt-palvelua voidaan käyttää omalla päätelaitteella missä ja milloin vain. Sen kautta on mahdollista seurata reaaliajassa kaikkien Suomen henkilöliikenneasemien junien lähtö- ja saapumisaikoja.

Junalähdöt-mobiilipalvelu on kehitetty asemien dynaamisen RAMI-informaatiojärjestelmän tueksi sekä varajärjestelmäksi. Mobiilipalvelusta pystyy helposti tarkistamaan junien tiedot omalta laitteelta, mikäli aseman kiinteä laitteisto olisi epäkunnossa esimerkiksi teknisen vian vuoksi.

Käyttäjäystävällinen ja ketterä toiminnallisuus

Palvelu on erittäin helppokäyttöinen: hakukenttään kirjoitetaan aseman nimi tai junan tunniste, minkä jälkeen valitaan haluttu kohde listalta. Asematietoja voidaan suodattaa sen mukaan, halutaanko tietoa kaikista junista vai vain lähi- tai kaukojunista. Lisäksi kahden aseman välinen reittihaku on mahdollista. Palvelussa on myös mahdollista tallentaa omat suosikkijunat ja -asemat, jolloin niiden tilanteen näkee heti ilman hakua. Suosikkien tallentaminen vaatii evästeiden hyväksymisen.

- Palvelu on suunnattu käytännössä kenelle tahansa, joka on kiinnostunut asemien juna-aikatauluista tai poikkeusinformaatiosta. Pääasiassa palvelua käyttävät tavalliset junamatkustajat, asemien kautta kulkevat matkustajat sekä yritykset, jotka voivat hyödyntää sen virtuaalimonitoriominaisuutta, kertoo Finrailin matkustajainformaatiopäällikkö Tuomas Lehteinen.

Virtuaalimonitoriominaisuus tuo lisäarvoa yrityksille

Junalähdöt-palvelu tarjoaa tärkeää lisäarvoa matkustajien lisäksi myös yrityksille. Virtuaalimonitoriominaisuuden avulla on mahdollista avata reaaliaikaisesti päivittyvä aikataulunäkymä esimerkiksi tietokoneen ruudulle tai aulatelevisioon.

Erityisesti asemien lähellä toimivat ravintolat ja muut yritykset hyötyvät virtuaalimonitorista. Lisäämällä reaaliaikainen aikataulunäkymä yrityksen tiloihin, voidaan edesauttaa, että asiakkaat viihtyvät palveluiden parissa mahdollisimman pitkään ennen siirtymistä lähtölaiturille. Junalähdöt-palvelu toimii aikatauluhaussa kaikilla laitteilla, mutta virtuaalimonitoritoiminnallisuus löytyy vain tietokoneella käytettävästä versiosta.

Tulevaisuudessa Junalähdöt-palveluun tullaan kehittämään lisää ominaisuuksia, ja sitä pyritään kehittämään myös matkustajilta saadun palautteen pohjalta. Lähitulevaisuudessa tullaan näkemään mm. ominaisuus, jossa käyttäjä voi paikantaa itsensä lähimmälle juna-asemalle. Vuosi 2020 tuo mukanaan paljon lisäominaisuuksia, kun matkustajainformaation keskus- ja hallintajärjestelmä RAMI uudistuu. RAMI:n tuottamat tiedot integroidaan Junalähdöt-palveluun, mikä mahdollistaa entistä monipuolisemman käyttäjäkokemuksen.

 

Junalähdöt

 

 

Jaa