Hyppää pääsisältöön

Lentoliikenteen elpyminen on alkanut

Julkaistu 26.6.2020

Lentoliikenne Suomessa on alkanut lisääntyä. Suomen ylilentojen määrä on lisääntynyt jo toukokuusta alkaen, mutta nyt myös monet Suomessa operoivat lentoyhtiöt ovat lisäämässä lentojaan.

Tuoreimpana uutisena lentoyhtiö Ryanair kertoi aloittavansa 1.7. lennot Italian Bergamon ja Lappeenrannan välillä. Vaikka lentoja on alkuun vain kaksi viikossa, tämä lisää lennonvarmistuspalveluiden kysyntää. Kesäkauden lopulla lentojen odotetaan lisääntyvän edelleen. Lappeenrannan lisäksi reittilennot palautuvat heinäkuussa myös Vaasa -Helsinki ja Pori - Helsinki reiteille.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla, Turussa ja Rovaniemellä lentojen määrät ovat myös kasvussa.  SAS on ilmoittanut aloittavansa lennot Tukholmasta Helsinkiin ja Turkuun ja Finnair on lisännyt lentoja eri kohteisiin, myös Rovaniemelle. Myös Norwegian on ilmoittanut aikaistavansa lentoliikenteen aloittamista Helsingistä.

Vaikka lentoliikenteen määrissä ollaan vielä kaukana edellisvuoden vastaavasta ajankohdasta, pahin pohja näyttäisi olevan nyt takana. Tämä on koko alalle positiivinen merkki.

Ulkoministeriön pandemiatilanteen vuoksi antama yleinen matkustussuositus on edelleen se, että tarpeetonta matkustamista tulee välttää, poikkeuksena Norja, Tanska, Islanti, Viro, Latvia ja Liettua. Tarpeettomalla matkustamisella tarkoitetaan esimerkiksi vapaa-ajan matkoja. Lisää tietoa ulkoministeriön sivuilta:  https://um.fi/ajankohtaista/-/asset_publisher/gc654PySnjTX/content/everyone-has-the-right-to-leave-finland-however-non-essential-travel-should-be-avoided

Lisätiedot:

Pasi Nikama, pasi.nikama(at)ansfinland.fi

 

Jaa