Hyppää pääsisältöön
kanava

Saimaa VTS on avautunut 3.4.2019

Saimaan alueella toimiva VTS-keskus sijaitsee Lappeenrannassa ja sen valvonta-alue kattaa Saimaan syväväylän. Saimaa VTS ei valvo alusliikennettä Saimaan kanavassa. VTS-keskus ylläpitää alueen reaaliaikaista tilannekuvaa ja välittää tietoa alueella liikennöiville aluksille. Aluksille tärkeitä tietoja ovat esimerkiksi turvalaiteviat sekä poikkeukselliset sää- ja jääolosuhteet. Saimaa VTS myös vastaa alueen hätä- ja turvallisuusradioliikenteestä.

Saimaan kanavan sulkujen laajennukset saattavat tulevaisuudessa lisätä liikennettä Saimaalla. Avovesikaudella tukkilauttoja hinaavia aluksia on liikkeellä lähes päivittäin. Pienten rahtilaivojen lisäksi Saimaalla liikkuu hinaajia proomuineen sekä kesällä matkustaja-aluksia Lappeenrannan, Savonlinnan ja Kuopion alueilla. Kesän aikana väylillä on myös paljon pienveneliikennettä ja esimerkiksi purjehduskilpailuja.

Saimaa VTS on avautunut 3.4.2019. Liikennekausi noudattaa pitkälti Saimaan kanavan aukioloaikoja, mutta VTS Finland tiedottaa erikseen sen alkamisesta ja päättymisestä.