Hyppää pääsisältöön
Airplane landing Spain

Suomalaiselle lennonvarmistusosaamiselle kansainvälistä kysyntää

Suomalaisen lennonvarmistusosaamisen kansainvälinen kysyntä on kasvussa. Suomesta on viime vuosina myyty lennonjohtokoulutusta ja lennonvarmistuksen tukipalveluita useisiin Euroopan maihin. Eurooppalaisen markkinan muutos avaa turvallisuus-, laatu- ja kustannustasoltaan kilpailukykyisille lennonvarmistuspalveluille uusia palveluviennin mahdollisuuksia.

Liikenteenohjauksesta maalla, merellä ja ilmassa vastaavan Traffic Management Finlandin tytäryhtiötä ANS Finlandia on pyydetty osallistumaan kilpailutukseen lennonjohtopalveluiden tuottamisesta 12 lentoasemalle Espanjassa.

”Eurooppalainen lennonvarmistusmarkkina on vähitellen muuttumassa ja osin avautumassa. Eri maissa markkinoita avataan kilpailulle. Osallistumalla aktiivisena toimijana kilpailuun voimme varmistaa lennonvarmistuspalveluidemme kansainvälisen kilpailukyvyn ja mahdollisuutemme jatkaa Suomessa toimintamme määrätietoista kehittämistä kotimaisen lentoliikennealan toimijoiden ja lentomatkustajien hyväksi. Palveluitamme kysytään, koska lennonvarmistuksen turvallisuustaso, lentoreittien optimointi ja kustannustehokkuus ovat Suomessa kansainvälisesti vertailtuna maailman kärkeä. Osallistuminen kilpailutukseen Espanjassa antaa meille mahdollisuuden mitata kansainvälistä kilpailukykyämme”, sanoo ANS Finlandin toimitusjohtaja Raine Luojus

ANS Finland osallistuu alueellisen lentoaseman lennonjohtopalveluiden kilpailutukseen Espanjassa yhdessä Seairtechin kanssa. Sopimus tehtäisiin seitsemäksi vuodeksi ja paikalliset lennonjohtajat siirtyisivät perustettavan yhteistyöyrityksen palvelukseen. 

Aiemmin ANS Finland on myynyt kaupallisen sopimuksen pohjalta lennonjohtokoulutusta sekä teknisen lennonvarmistuksen mittaus- ja ylläpitopalveluita mm. Ruotsiin, Viroon, Latviaan, Tsekkeihin ja Bosnia-Hertzegovinaan.