Hyppää pääsisältöön
liikenteenohjaus

Tieliikenteen infotauluissa häiriöitä – Vikaa korjataan

Tieliikenteen infotauluissa on esiintynyt teknisiä häiriöitä mm. Turun moottoritiellä, Oulun alueella sekä pääkaupunkiseudulla. Tämän vuoksi joissakin tienvarsien infotauluissa voi näkyä virheellistä tietoa, kuten vääriä ilman lämpötiloja. On myös mahdollista, että osa vaihtuvista nopeusrajoituskylteistä on osan aikaa pois käytöstä. Häiriö ei vaikuta tunnelien liikenteen ohjaamiseen.

Mikäli esimerkiksi nopeusrajoituskyltti on pimentynyt, tiellä liikkujan tulee noudattaa tieliikennelain mukaisia nopeusrajoituksia.

Häiriön vuoksi sekä kansalaisille että yhteistyökumppaneille jaettavan liikennetilannetiedon jakamiseen käytetään varajärjestelmiä. Osa Tienkäyttäjälinjalle (puh. 0200 2100) tulevista puheluista voi väliaikaisesti ohjautua varalinjoille, jolloin jonotusaika voi olla normaalia pidempi.

Teknistä ongelmaa selvitetään järjestelmätoimittajien kanssa ja se pyritään korjaamaan mahdollisimman pian.

Tieliikenteenohjauksesta vastaava ITM Finland (osa Traffic Management Finland
-liikenteenohjausyhtiötä) tiedottaa, kun häiriö on korjattu.

Lisätietoa:

Riku Suursalmi, operatiivinen johtaja, ITM Finland Oy, puh. 040 – 704 3036

Aapo Anderson, toimitusjohtaja, ITM Finland Oy, puh. 040 – 085 3011

 

Tienkäyttäjien liikennetilannepalvelu:

Tienkäyttäjien liikennetilannepalvelu löytyy osoitteesta https://liikennetilanne.tmfg.fi ja palvelusta voi tarkistaa liikenteen häiriöiden lisäksi meneillään olevat tietyöt, ajokelin ja ruuhkat.

ITM Finland:

Liikenteenohjausyritys Traffic Management Finlandiin kuuluva Intelligent Traffic Management Finland Oy (ITM Finland) vastaa tieliikenteen hallinnasta Suomen maanteillä vuorokauden kaikkina aikoina, vuoden jokaisena päivänä. ITM Finlandin tieliikennekeskus tarjoaa tieliikenteen ohjaus- ja hallintapalveluita, joihin kuuluvat tieliikenteen ajantasaisen tilannekuvan ylläpito, liikenteen ohjaaminen, liikennetiedottaminen sekä häiriönhallinta.