Hyppää pääsisältöön

Hae

TMF

TMFG vastaa kaikkien kulkumuotojen liikenteenohjauksesta ja -hallinnasta

Traffic Management Finland on valtion kokonaan omistama erityistehtäväkonserni, joka toimii liikenne- ja viestintäministeriön omistajaohjauksessa. Konserni aloitti toimintansa 1.1.2019. 

Traffic Management Finland Group tarjoaa ja kehittää liikenteenohjauksen ja -hallinnan palveluita kaikissa liikennemuodoissa sekä varmistaa liikenteen turvallisuuden ja sujuvuuden vastuullisesti. 

Palvelut tukevat kansalaisten liikkumista, elinkeinoelämän tarpeita  ja kuljetuksia sekä turvallisuusviranomaisten toimintaa. Traffic Management Finland kerää, hallinnoi ja avaa tietoa luoden mahdollisuuksia markkinoille syntyvälle uudelle liiketoiminnalle. Yhtiö tarjoaa ja kehittää edistyksellisiä, uusia palveluita ja edesauttaa liikenteen ekosysteemien kasvua.

Tytäryhtiöt ja niiden vastuualueet

  • Finrail Oy vastaa rautatieliikenteen ohjauksesta ja halinnasta
  • Intelligent Traffic Management Finland Oy (ITM Finland) vastaa tieliikenteen ohjauksesta ja hallinnasta
  • Vessel Traffic Services Finland (VTS Finland) vastaa meriliikenteen ohjauksesta
  • Air Navigation Services Finland (ANS Finland) vastaa lennonvarmistuksesta

Konsernissa työskentelee koko Suomessa yhteensä reilut 1000 henkilöä.

Erityistehtävä turvaa yhteiskunnan toiminnan kannalta keskeiset toiminnot

Traffic Management Finland on valtion kokonaan omistama erityistehtäväkonserni, joka toimii liikenne- ja viestintäministeriön omistajaohjauksessa.

Konsernille annetulla erityistehtävällä turvataan yhteiskunnan, viranomaisten ja elinkeinoelämän tarvitsemat välttämättömät liikenteenohjauspalvelut. Lisäksi erityistehtävällä varmistetaan toimintavarmuus normaaliolojen häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa.