Hyppää pääsisältöön
Opastekyltti tietöistä.

Valtatie 12 välillä Alasjärvi - Huutijärvi tulossa uudet vaihtuvat nopeus- ja varoitusmerkit

Valtatie 12 Lamminrahkan eritasoliittymään sekä tieosuudelle Alasjärvi - Huutijärvi uusitaan 12 km matkalta eritasoliittymien vaihtuvat nopeus- ja varoitusmerkit. Lisäksi osuudelle tulee tiesääasema sekä liikenne- ja kelikamera keli- ja olosuhdeseurantaa varten.

Päivitystyöt alkavat maaliskuussa jatkuvat siitä kesäkuulle 2020 saakka. Nykyiset sähköiset nopeusrajoitusmerkit poistuvat käytöstä arviolta 5/2020 ja tämän jälkeen tiejaksolla on käytössä kiinteät nopeusrajoitusmerkit, kunnes uudet sähköiset vaihtuvat nopeusrajoitusmerkit on asennettu ja uusi ohjausjärjestelmä on käytössä 6/2020. Tiejakson alkuun kummastakin ajosuunnasta on juuri asennettu tiedotustaulut hankkeesta.

Vilkkaasti liikennöidyllä tieosuudella liikennevirrat ovat keskimäärin yli 17.300 autoa vuorokaudessa. Päivityksen myötä nopeusrajoitusta voidaan laskea huonoissa keliolosuhteissa ja vilkkaan liikenteen aikaan, jolla parannetaan liikenneturvallisuutta. Lisäksi tieosuuden ajoturvallisuutta tehostetaan uudella tiesääpisteellä ja keli- ja liikennekameralla, joiden välittämää tietoa, esimerkiksi liukkaasta tienpinnasta tai ruuhkista, käytetään tieosuuden vaihtuvissa nopeus- ja varoitusmerkeissä.

Päivitystyössä varaosasaatavuudeltaan elinkaaren päässä olevat nopeusrajoitukset tullaan korvaamaan 10 uudella vaihtuvalla nopeusrajoitusmerkillä sekä kahdella uudella vaihtuvalla varoitusmerkin ja nopeusrajoitusmerkin yhdistelmällä. Lisäksi nykyinen ohjausjärjestelmä päivitetään ja päivityksessä tiejakson telematiikkalaitteet siirretään uuteen yhtenäiseen ohjauskokonaisuuteen ITM Finlandin tieliikennekeskuksen ohjaukseen.

Jaa