Hyppää pääsisältöön

Hae

meriliikennekeskus

VTS Finland lyhyesti

Vessel Traffic Services Finland (VTS Finland) tarjoaa kauppamerenkululle ja muulle vesiliikenteelle alusliikennepalveluja sekä ylläpitää turvallisuusradiotoimintaa. Yhtiö valvoo meriliikennettä vuorokauden ympäri, vuoden jokaisena päivänä. Sen tehtävänä on varmistaa turvallinen ja sujuva meriliikenne sekä suojella meriympäristöä.

VTS Finland tiedottaa aluksia muusta liikenteestä ja matkantekoon vaikuttavista seikoista, kuten sää- ja jääolosuhteista sekä turvalaitevioista. Lisäksi se ohjaa liikennettä ja avustaa tarvittaessa aluksia navigoinnissa. Lisäksi se ylläpitää turvallisuusradiotoimintaa Suomen rannikolla ja hätä- ja turvallisuusradiotoimintaa Saimaan syväväylällä.

Suomessa alusliikennepalvelusta vastaavat VTS Finlandin kolme VTS-keskusta. Keskusten valvonta-alueet kattavat kaikki rannikon kauppamerenkulun väylät sekä Saimaan syväväylän ja keskukset toimivat 24/7. Suomenlahden meriliikennekeskuksessa toimiva Helsinki Traffic valvoo Suomenlahden kansainvälistä merialuetta yhdessä Venäjän ja Viron kanssa.

Kansainvälisen yhteistyön lisäksi VTS-keskukset ovat tiiviissä yhteistyössä viranomaisten, satamien ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. VTS antaa tarvittaessa avustusta viranomaisille ja valvoo luotsauslain noudattamista.

VTS Finlandissa työskentelee noin 100 merenkulun ammattilaista.

Vessel Traffic Services Finland Oy on osa Traffic Management Finland-konsernia.

Johtoryhmä ja hallitus

    
Johtoryhmä:

  • Rami Metsäpelto, toimitusjohtaja
  • Sari Talja, operatiivinen johtaja
  • Jouni Patrakka, johtaja, järjestelmät ja palvelut
  • Kati Westerlund, laatupäällikkö
  • Jorma Timonen, turvallisuuspäällikkö

Hallitus:

  • Hallituksen puheenjohtaja: Juko Hakala
  • Hallituksen jäsenet: Päivi Söderholm ja Kimmo Mäki