Skip to main content

ANS Finlands Avia College utbildar Luxemburgs flygledare åren 2020–2021

ANS Finland har vunnit det internationella anbudsförfarandet för att utbilda luxemburgiska flygledare under åren 2020–2021.

I utbildningsavtalet ingår en grundutbildning i flygledning för cirka sex luxemburgiska studenter, en s.k. överflyttningsutbildning för två studentgrupper i år samt en utbildningshelhet för studenter på en kurs som redan är på gång. Avtalet har även olika validerings-, testnings- och simulatorstudiemoduler som option.

"Jag är mycket glad över att det finns efterfrågan på Avia Colleges utbildningstjänster i dessa utmanande tider. Under de senaste åren har vi utbildat professionella inom flygtrafiktjänstbranschen från flera europeiska länder, bl.a. Sverige, Estland och Bosnien-Hercegovina, och nått ett bra rykte som utbildare inom branschen. Extra omsättning är mycket önskvärd för ANS Finland”, berättar Avia Colleges rektor Matts-Anders Nyberg.

Nästa år kommer alla flygledare i Luxemburg att genomföra en bestämmelseenlig repetitionsutbildning i Avia Colleges simulator i Vanda.

Om situationen med coronapandemin tillåter startar grundutbildningen i september.

I antagningen som avslutades januari 2020 sökte 1 718 personer till flygledarutbildningen. Årligen tar man in cirka 10 finländska studenter.

Dela