Skip to main content

Information om trafikmängdernas utveckling finns nu på en plats

Trafikstyrningsbolaget Traffic Management Finlands nya tjänst sammanställer och delar information om järnvägs- och vägtrafikens trafikmängder. Med hjälp av tjänsten kan man för första gången i Finland följa trafikmängdernas utveckling grafiskt. Den nu lanserade tjänsten gynnar såväl företag, övriga organisationer såsom beslutsfattare samt intresserade medborgare.

”Trafikmängdernas utveckling är en slags samhällets puls som berättar till exempel om den ekonomiska utvecklingen och trafikutsläppens utveckling samt om hur människor och varor rör sig. Vi vill bemöta intressentgruppernas kunskapstörst och göra trafikdata som producerats av trafikstyrningen för olika trafikformer ännu mer lättillgänglig. Därför publicerar vi uppgifter om trafikmängder i grafisk form på vår webbsida. Införseln av uppgifter om trafikmängder i den nya tjänsten kompletterar våra tjänster Trafikläget och Digitraffic”, säger Jani Laiho, ansvarig för verksamheten på ITM Finland:s vägtrafikcentral.

För närvarande inkluderar tjänsten aktuell information samt jämförelsedata om järnvägstrafikens och vägtrafikens mängder. Vägtrafikens trafikmängder uppdateras i tjänsten en gång per timme, tågtrafikens uppgifter en gång per dygn. Uppgifterna finns här: https://www.tmfg.fi/fi/tmfg/liikennemaarat (på finska).

”Traffic Management Finland har i enlighet med sin strategi skapat en stark grund för att analysera information samt dela trafiklägesbilden till alla centrala intressegrupper, media samt aktörer som använder öppen data. Vi fortsätter utvecklingsarbetet genom att satsa starkt på alla trafikformer”, konstaterar Timo Nieminen, utvecklingschef för järnvägstrafikstyrningen (Finrail).

Dela