Skip to main content

Trafikbegränsningar införs i Nyland

Senast uppdaterad 28.3.2020

Finlands regering har fattat beslut om att begränsa trafiken mellan landskapet Nyland och de övriga landskapen från och med 28.3.2020. Begränsningen gäller fram till 19.4.2020. Avsikten är att förbjuda all trafik till och från Nyland som inte är nödvändig. Begränsningarna gäller inte trafiken inom Nyland. Syftet med isoleringen är att bromsa upp spridningen av coronasmittan.

Nödvändiga resor till och från jobbet ska säkerställas. Enligt rekommendationerna ska man distansarbeta alltid när det är möjligt. Begränsningen av mobiliteten gäller i princip alla som inte har en motiverad anledning att resa från Nyland till andra landskap i Finland och från andra landskap i Finland till Nyland.

Enligt riktlinjen får kollektivtrafiken fortsätta åtminstone i någon omfattning till exempel för att det också ska vara möjligt för människor att göra nödvändiga resor till och från jobbet med kollektivtrafiken. Fjärr- och närtågen trafikerar fortsättningsvis, och enligt de utsikter som gäller i dag kommer tågmängderna att förbli på dagens nivå fram till 14.4.2020, varefter frågan granskas på nytt. I samband med detta kan minskningar i trafiken göras.

Information om trafikbegränsningarna och om deras praktiska inverkan på tågtrafiken ges via passagerarinformationstjänsterna med displayer och högtalarsystem på stationer och perrongområden i hela landet. Information ges också i mobiltjänsterna.

Godstrafiken på lands- och järnvägarna förblir så gott som oförändrad eftersom avsikten är att lands- och järnvägstransporterna av varor som är nödvändiga för näringslivet, postens stamtransporter och utdelning, transporterna av sjö- och flygfrakt och utkörningstransporterna som gäller dem fortsätter på ett så normalt sätt som möjligt.

De begränsningar som gäller inom flygtrafiken förblir i kraft.

Tilläggsinformation:

Statsrådets kansli: 

https://valtioneuvosto.fi/sv/artikeln/-/asset_publisher/10616/liikkumisrajoitukset-uudellemaalle-voimaan-28-maaliskuuta-2020-klo-00-00

Polisen:

https://www.poliisi.fi/om_polisen/meddelande/1/0/begransningarna_trader_i_kraft_i_natt_polisen_ber_dig_att_stanna_ar_din_resa_verkligen_nodvandig_du_vet_nog_svaret_sjalv_88906

https://www.poliisi.fi/om_polisen/meddelande/1/0/rorelsefriheten_begransas_i_nyland_-_polisen_uppmanar_alla_gora_sitt_for_att_stavja_spridningen_av_coronaviruset_88868

Utvecklingen av trafikvolymerna på land, till sjöss och i luften:

https://www.tmfg.fi/sv/nyheter/coronaviruset-har-markant-paverkat-trafikmangderna

Dela