Hyppää pääsisältöön

Fintrafficin tieliikennekeskus: Luvassa keskiviikkona huonoja ajokelejä, ennakoi autoilijana kelit jo aamun työmatkaliikenteessä

Vaara-alue:

Etelä-Karjala, Kymenlaakso, Pohjois-Karjala, Päijät-Häme, Uusimaa, Etelä-Savo ja Kanta-Häme

Ajokelit ovat ennusteiden mukaan heikkenemässä huomenna ke 4.10. monin paikoin Suomea: Erityisesti Kymenlaaksoon, Etelä-Karjalaan ja Etelä-Savoon on odotettavissa päivällä vaarallisen voimakasta tuulta, ja tuulen nopeus on puuskissa jopa 20 m/s. Myös runsaat vesisateet haittaavat liikennettä jo ensi yöstä lähtien. Heikkeneviä ajokelejä on luvassa lisäksi Uudellemaalle, Kanta- ja Päijät-Hämeeseen sekä Pohjois-Karjalaan.

"Puuskittainen tuuli ja vesisateet ovat yhdistelmä, jonka takia kannattaa varata nyt selkeästi enemmän aikaa esimerkiksi työmatkaliikenteeseen ja mukauttaa oma ajonopeus vallitseviin ajo-olosuhteisiin, joissa huomenna on selkeää vesiliirron vaaraa", muistuttaa Fintrafficin tieliikennekeskuksesta liikennekeskuspäällikkö Sanna Piilinen.

Turvavälit tulee pitää tieliikenteessä vuodenajasta riippumatta, mutta erityisen tarkkana niiden suhteen tulee olla vuoden pimeimpään aikaan, kun sääolosuhteet haastavat tien päällä tavallista enemmän. Kuljettajan tulee myös tarkistaa ajoneuvonsa ominaisuudet ajovalojen osalta ja huolehtia, että ne ovat edessä ja takana päällä, erityisesti huonon näkyvyyden ajo-olosuhteissa.

"Turvaväleillä on erittäin iso rooli näin syksyn haastavissa ajo-olosuhteissa. Kesällä, hyvillä ja kuivilla keleillä, 100 km vauhdissa 100 m turvaväli voi hyvinkin riittää, mutta sateella jarrutusmatka kasvaa huomattavasti. Pidä siis turvaväli edellä ajavaan riittävän pitkänä, sillä se on ainoa keino välttää esimerkiksi aamu- ja iltapäiväruuhkien ketjukolarisumat", jatkaa Piilinen.

Jaa