Hyppää pääsisältöön
Risteilyalus Helsingin edustalla. Kuva: Tapio Haaja

Matkan suunnittelu Suomen ja Viron välillä helpottuu – Viron joukkoliikenteen tiedot ovat nyt osa valtakunnallista reittiopasta

Uudet Viron joukkoliikenteen reititykset laajentavat valtakunnallisen reittioppaan reittivalikoimaa entisestään ja mahdollistavat reittisuunnittelun esimerkiksi Vaasasta Pärnuun. Idea lähti liikkeelle kansainvälisestä yhteistyöstä pohjoismaisten ja virolaisten toimijoiden kanssa, jossa ideoitiin maantieteelliset rajat ylittävää reititystä ja muita matkustajaa tukevia palveluita. (Kuva: Tapio Haaja)

Valtakunnalliseen reittioppaaseen – opas.matka.fi:hin – on syksyn mittaan tuotu tiedot myös Viron joukkoliikenneyhteyksistä. Samalla palveluun lisättiin myös Viking Linen lauttaliikenne. Palvelussa hyödynnetään finap.fi -palvelun liikennepalvelutoimijoiden sinne julkaisemia tietoja.

Valtakunnallisen reittioppaan avulla on mahdollista suunnitella yhden ja saman palvelun sisällä koko asiakkaan haluama reitti. Reittiopas tiesi jo entuudestaan suurimman osan suomalaisten kaupunkien joukkoliikennepalveluiden reiteistä ja aikatauluista, sekä osasi yhdistellä niitä liikennemuotorajojenkin yli. Uudet Viron joukkoliikenteen reititykset laajentavat reittivalikoimaa entisestään ja mahdollistavat reittisuunnittelun esimerkiksi Vaasasta Pärnuun.

”Alun perin idea Viron joukkoliikennedatojen yhdistämiseen ja reititykseen, eli keskeisen tie- ja katugraafin lisäämiselle valtakunnalliseen reittioppaaseen, lähti kansainvälisestä yhteistyöstä pohjoismaisten ja virolaisten toimijoiden kanssa, jossa ideoitiin maanrajat ylittävää reititystä ja muita matkustamista helpottavia palveluita”, Fintrafficin kehityspäällikkö Jaakko Rintamäki kertoo.

Rintamäen mukaan Fintrafficilla on lisäksi aktiivista yhteistyötä myös muilla sektorilla Viron toimijoiden kanssa, joten maita yhdistävän multimodaalin reittioppaan kehittäminen oli luonteva ja helppo askel.

 

Viron reitityksen saa käyttöönsä oikean yläkulman valikosta.

 

Palvelu tarjoaa useita reittivalintoja ja liikennevälineiden yhdistelmiä. Tutustu ja kokeile!

 

Valtakunnallinen reittiopas on hieno esimerkki ekosysteemimäisestä tekemisestä, jossa useat toimijat yhdistävät palveluidensa synnyttämää dataa ja pystyvät näin tarjoamaan parempaa palvelua laajemmalle asiakaskunnalle. Valtakunnallista reittiopasta ovat Fintrafficin lisäksi kehittämässä HSL ja Waltti Oy. Katso video alta!

***

Tutustu Fintrafficin digipalveluihin ja tule mukaan rakentamaan liikenteen dataekosysteemiä!  

fintraffic.fi/fi/liikenteenekosysteemi

Jaa